Vil doble omsetningen på to år

Bjørnar Fjeld tror at så mye som 80 til 90 prosent av basis regnskapsføring vil være automatisert innen 2020.

Vil doble

Tet har rundt 900 bedrifter på kundelisten, og Den norske kirke er den største.

– Vi har en offensiv vekst strategi og skal sammen med nye partnere mer enn doble oss fram til 2020. Fjeld mener at automatisering og digitalisering er absolutte forutsetninger for å overleve i regnskapsbransjen.

– Vår digitale reise har vart i over 10 år nå, og vi valgte det skybaserte ERP-systemet Xledger helt tilbake i 2007. Vi er avhengige av å ha skikkelig spisskompetanse
på IT for at vi skal nå de målene vi har satt oss.

Jakter IT-kompetanse
Tilbake i 2014 hadde Tet såkalt seniorkompetanse på system og it på beskjedne fire prosent.

– I dag ligger vi på 12 prosent og målet er å komme opp i 20 prosent innen 2020. De som kommer til å lykkes i denne bransjen er de som klarer å bygge disse miljøene. Vi må evne å tilpasse leveransene til kundene og våre egne digitale prosesser. Bjørnar Fjeld tror at så mye som 80 til 90 prosent av basis regnskapsføring vil være automatisert innen 2020.

– Veksten fremover vil komme på rådgivning, systemstøtte, rapportering og analyse. Systemene blir naturligvis viktige, men kontakten mellom rådgiver og
kunde blir minst like sentral som den har vært frem til nå.

Nei til permkunder

Kundene er ifølge Fjeld ikke fornøyd med bare å ha maskinell kontakt. Sparring og rådgivning innenfor kundenes satsningsområder kan ikke automatiseres. Selskapet tar ikke i mot såkalte permkunder lenger.

– Veksten fremover vil komme på rådgivning, systemstøtte, rapportering og analyse. Systemene blir naturligvis viktige, men kontakten mellom rådgiver og kunde blir minst like sentral som den har vært frem til nå.

I Finansavisen snakker Tet om vekst, automatisering og viktigheten av fortsatt god kontakt mellom kunde og rådgiver. Du kan lese hele artikkelen fra papirutgaven ved å trykke her.

test

Tet tilbyr tjenester innen regnskap,
rådgivning, inkasso og system. Vi tar gjerne en prat
om hvordan vi kan hjelpe din bedrift!

Send forespørsel

Eller ring oss på 09712