Hvit robot med lysende øyne

Derfor ønsker Tet robotene velkommen

For Tet er ikke automatiseringsbølgen en trussel. Den er vann på mølla. – Den teknologiske utviklingen gjør at vi kan løfte blikket. Da kan vi også skape mer verdi for kundene våre, sier Kristin Grøtte i Tet.

Hun er prosjektleder for Tet sitt prosjektet for effektivisering, ett av «beina» i økonomikonsernets satsing på effektiv byrådrift. Her jobber Kristin med å finne smartere måter å jobbe med regnskap.

– Det er masse snakk om automatisering der ute, men ikke mange har gjort mye konkret med det. Det gjør vi, sier hun.

Mer tid og rom til kunden

For automatisering er noe Tet satser stort på. De har et uttalt mål om å være i front i bransjen, og har ressurser til å gjøre konkrete grep.

– For vår del handler det for eksempel om å jobbe mindre med enkelttransaksjoner. Disse punche-oppgavene vi har holdt på med i mange år, er på vei ut. Mulighetene for å automatisere bort dem, blir bare flere, forklarer Kristin.

Det betyr at konsulentene i Tet kan bruke mer tid på å være gode sparringspartnere for kundene sine.

– Hverken kundene eller vi er jo spesielt opptatt av å kommunisere om rutinemessige transaksjoner. Det er ikke der verdiskapingen ligger. Når disse prosessene bare flyter, frigjør det tid og rom for oss til å være bedre rådgivere.

Pusher videre

Kristin ser optimistisk på årene fremover. Dette er tiden for en tydelig kvalitetsøkning på digitaliseringen, mener hun.

– Vi gjør vårt for å pushe på systemleverandørene. Vi utfordrer dem, slik at de prioriterer å gi oss den funksjonaliteten vi trenger.

Nå jobber Tet mye med utvikling av avviksanalyser basert på stordata de henter ut fra systemene deres. Store analyser på tvers skal hjelpe dem med å se trender og fange opp feil tidlig.

– Det er rett og slett vinn-vinn, sier Kristin Grøtte, prosjektleder for effektivisering.

– Dette er oppgaver vi vil gjøre enda mer av fremover. Vi skal gi nyttig informasjon til kundene våre. Vi har ansatte som kan så mye, men bruker for mye tid på rutinearbeid. Når de kan få slippe det, er det en fordel både for oss og for kunden, sier hun og avslutter:

– Det er rett og slett vinn-vinn.

 

Kontakt

Kristin Grøtte  |  +47 920 85 824  |  kg@tet.no
Prosjektleder

Vil du vite mer om automatisering?

Tet tilbyr tjenester innen regnskap,
rådgivning, inkasso og system. Vi tar gjerne en prat
om hvordan vi kan hjelpe din bedrift!

Send forespørsel

Eller ring oss på 09712